Over F&B Windpower

Over F&B Windpower

F&B Windpower is opgericht in 2014 door Pieter Thys Faber en Sjoerd Bartlema. Inmiddels zijn we gegroeid en werken we dagelijks met een kerngroep van vier professionals die ruime ervaring hebben en beschikken over specifieke kennis van diverse typen windturbines. Deze mensen beschikken over de benodigde certificaten en kunnen ook worden ingeschakeld als toezichthouders van een montage of demontage-project. Naast onze kerngroep huren we regelmatig technici in, ook zij beschikken uiteraard over de juiste certificaten.

De oprichters:

Sjoerd Bartlema

Sinds 1995 is Sjoerd Bartlema actief in de windturbinebrache. Hij heeft ruime ervaring met de installatie en het service en onderhoud van windturbines. Hij heeft als toezichthouder en projectleider gewerkt voor Micon en NEG Micon en in 2004 was hij de medeoprichter van een onafhankelijk service & onderhoudsbedrijf van windturbines: Green Energy Services. Sjoerd gaf hierbij leiding aan een bedrijf met 20 medewerkers dat het service en onderhoud uitvoerde voor zo’n 250 windturbines.

In 2014 richtte Sjoerd samen met zijn compagnon Pieter Thys Faber F&B Windpower op.

Pieter Thys Faber

Als kraanmachinist voor BKF uit Franeker maakte Pieter Thys Faber kennis met windturbines. Hij vervoerde talloze exemplaren voor onder andere NEG Micon en Vestas. In 1998 werd hij projectleider bij BKF. Hier organiseerde hij onder andere het horizontale en verticale transport van windturbines. Twaalf jaar later begon hij bij Green Energy Services, als projectmanager. In deze hoedanigheid organiseerde Pieter Thys de activiteiten rond montage- en demontageprojecten en was hij betrokken bij andere serviceprojecten.

Gedurende de periode bij Green Energy Services heeft Pieter Thys als projectleider onder andere projecten uitgevoerd voor XEMC Darwind (montage van twee 5MW windturbines) en WF Kreedraksluis (31 Nordex Windturbines van 2.5MW). Ook was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de montage van (solitaire) windturbines van de merken NEG Micon, Vestas en Lagerwey.

Gereedschap / materieel

We voeren onze diensten uit met behulp van gecertificeerd hijsgereedschap dat geschikt is voor diverse merken windturbines. Hiernaast hebben we materieel zoals hydraulisch gereedschap (Hytorc), standaard (elektisch) gereedschap, wiekbeschermers en we beschikken over documentatie en technische tekeningen voor transportframes.